Tárkonyos kacsanyak leves
sponsored links
Házias és magyaros jellegû leves, fõként azoknak ajánlom, akik szeretik a tartalmas, gazdag leveseket.
Tárkonyos kacsanyak leves
Hozzávalók: 1 kg kacsanyak, 1 szál petrezselyemgyökér, 2-3 szál sárgarépa, 1 póréhagyma, 2 marék zöldborsó, 2 marék zöldbab, 1 teáskanál szárított tárkony vagy ecetben eltett tárkony, kevés olaj, só, bors, ecet, 2 dl tejföl, 1 tojássárga.
Elkészítése: A kacsanyakat jól megmossuk, és annyi vízbe tesszük fel fõni, hogy a víz bõven ellepje, sózzuk és borsozzuk, majd addig fõzzük, míg a kacsanyak teljesen puha lesz. A kacsanyakakat kiszedjük a levesbõl, és leszûrjük, hogy tiszta húslét kapjunk. A zöldségeket meghámozzuk és felvágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, ráöntjük a húslét, és a zöldségeket készre fõzzük benne, közben apróra vágott tárkonnyal ízesítjük. Amikor puha a zöldség, levesszük a tûzrõl és belekavarjuk a tojássárgával elkavart tejfölt, majd visszarakjuk a húst a levesbe. Ecettel savanyítjuk.