Tárkonyos húsgombóc leves

2014-04-13

sponsored links





Hozzávalók: 3 szál murok, 1 szál petrezselyem, kisebb zellergumó, 1 nagyobb krumpli, egy kis darab káposzta,1 db fehér hagyma, (amit utólag kidobok a levesbõl) ecetes tárkony, kis füstölt husi (nem kötelezõ), só, bors. A gombócokhoz: 3oo dkg darált hús, maréknyi rizs, só, bors. Az eresztékhez tejföl és egy tojássárgája.

Két darab füstölt csontot odatettem fõni hideg vizbe. Közben megpucoltam és felkockáztam a zöldségeket, beletettem a fövõ vizbe (a hagymát egészben tettem bele, utólag kidobtam). Sóval izesitettem.
A darált húst, általában pulykát használok, összekevertem egy maroknyi rizzsel, sóztam, borsoztam, és gombócokat formáltam belõle. Hozzátettem a leveshez. Apróra vágtam az ecetes tárkonyt és a leveshez tettem. Még kb. 2o percet fõztem. Ha nem találjuk elég savanyúnak, nyugodtan lehet ecetet tenni hozzá. Az eresztéket, amely nem más mint egy tojássárga kikavarva jó sok tejföllel, akkor teszem a leveshez amikor kissé kihûlt, ha nem akkor összemegy.
Csipõs paprikával és tejföllel tálaltam.

Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s