Tárkonyos grízgaluskaleves
sponsored links
Ezt az isteni finom és végtelenül egyszerû levest a minap édesanyám juttatta eszembe. Beszéltük telefonon, ki, mit fõzött, és õ mondta, hogy tárkonyos grízgaluskalevest - egybõl összefutott a nyál a számban, mert eszembe jutott, mennyire szerettem ezt gyermekkoromban. Eldöntöttem, hogy amint lesz füstölt sonka-, vagy bármilyen füstölt húsalaplevem, rögtön elkészítem. Nos, úgy adódott, hogy a minap vettem a Társak boltjában - helyi állattenyésztõk boltja - házias csavart húst, megfõztem és a levében készítettem el a levest. Isteni lett, épp olyan, mint gyermekkoromban. Még annyit hozzáfûznék elöljáróban, hogy a mi vidékünkön igen népszerû leves ez télen, disznóvágások után, amikor van füstölt hús, de húsvét után is készítik a sonka levében.
Hozzávalók: 1-2 l füstölt sonkalé vagy füstölt húsalaplé, 1-2 cikk fokhagyma, 1 evõkanálnyi finomra ...