Tárkonyos csirkés zöldborsós tészta
sponsored links
A látványkonyhák egyik nagy elõnye, hogy szabadegyetemként mûködnek, ha az ember fogékony a külvilág, ajándékként az éterben szórt információira. Tulajdonképen már abból is lehet rekonstruálni egy ételt, ha az étlapon pontos mennyiségek nélkül, de a hozzávalók fel vannak sorolva.
A Vapiano ennél sokkal többet ad, konkrétan megmutatja, hogy készül az étel, hogy mibõl mennyit kell belerakni, hiszen ott készítik az ember orra elõtt. Komolyan gondolom, hogy aki csak egy kicsit is szeretne otthon egyszerû tésztaételeket készíteni, de fogalma sincs hogy kezdjen hozzá, annak a legegyszerûbb és legkézenfekvõbb megoldás, ha egyszer ellátogat egy látványkonyhás étterembe, ott ellesheti a sorrendet, a technikát, az eszköz igényt, elejétõl a végéig.
Nem ehhez az étteremláncoz tartozik, de kedvelem az ebédmenüket, mert sokszor az ember az arcába kap egy kész ötletet aznapra, nem kell gondolkozni, lehet, hogy olyan étel is esélyt kap, amit magától sosem választana , vagy csak kirángatja a hétköznapok ismert ízeibõl, és új élményt ad, esetleg másmilyent, mint általában. Így jutottam el a tárkonyos tésztáig én magam is. Olyan egyszerû volt rábólintani. Nem is bántam meg, készült azóta itthon is ilyen.
Csakúgy mint az eredeti konyhán, én is egy adagra fogom megadni a hozzávalókat.
150g csirkemell csíkokra vágva ...