Tárkonyos csirkeraguleves
sponsored links
Amolyan mindent bele leves, bár talán az ilyenek a legfinomabbak, ráadásul nagyon jól eltüntethetõk benne azok a zöldségmaradékok, amik önmagukban már kevesek egy önálló ételhez, de egy tartalmas, ugyanakkor üde kis leveshez éppen elegek. Most belekerült az idei csípõs karfiol berakásakor megmaradt néhány rózsányi karfiol, mellette egy harmad doboznyi gomba és elhasználósnak minõsítettem néhány zellerszárat is. Borsót a fagyasztóból tettem hozzá, abból is rendszeresen kallódik egy-egy bontott csomag, 2-3 szál répa is mindig akad a fiókban, így éppen csak a tálaláshoz szükséges citromot kellett megvásárolnom hozzá. :)) A fentiektõl függetlenül bátran lehet az általunk kedvelt zöldségeket variálni benne!
A leves elkészítése a belekerülõ zöldségektõl függ, lényege, hogy mindent viszonylag apró méretûre kell vágni és a fõzési idõ figyelembe vételével kell az ételhez hozzáadni. Elõször tehát minden zöldséget megtisztítok és felaprítok, a húst pedig nagyon apró, 1x1 cm-es kockákra vágom. A finomra vágott hagymát kevés olaj és vaj keverékén párolni kezdem, 2-3 perc után ...