Tárkonyos csirke, nokedlivel
sponsored links
Amikor írtam a tárkonyról, többen is hozzászóltak, hogy fõleg levesekhez használják, holott egyes húsok ízét is remekül kiemeli, amitõl egyedi, és különleges lesz. Én nagyon szeretem ezt a fûszert, hála Istennek a családom is ! Most csirkével párosítva fõztem, nokedlivel, ezzel passzol a legjobban, de, tetszés szerint más körettel is tálalható. Egy dologtól tartottam, sem a fiam, sem a férjem nem esznek olyan ételt, ami fehér! márpedig ebbe nem szükséges pirospaprika, de ezt is megoldottam, a végén megszórtam nekik a tetejét vele.
Hozzávalók:
- 1 egész csirke (de lehet külön, bármilyen csirke "alkatrészbõl")
- 4 fej hagyma (ne féljük a mennyiségtõl, ettõl lesz jó szaftja!)
- 2-3 ek. olaj
- 1 ek. liszt
- fél citrom
- 3 dl. tejföl
- só, bors, fél csokor friss tárkony ...