Tárkonyos citromos raguleves
sponsored links
Isteni finom tárkonyos leves.
Tárkonyos citromos raguleves
Hozzávalók:
olaj
1 db vöröshagyma
50 dkg csirke levesaprólék (vagy felkockázott csirkemell)
1 db fehérrépa
2 db sárgarépa
25 dkg borsó
2 db húsleveskocka
só
tarkabors
tárkony
1 db citrom leve
mustár (kb 1 evõkanál)
1 dl tejföl
1 evõkanál liszt
1,5 dl tejszín
Elkészítés:
- Megpucoljuk és felkarikázzuk a répákat.
- Megpucoljuk és felkockázzuk a hagymát.
- A csirkeaprólékot megmossuk / a csirkemellet megmossuk és felkockázzuk.
- A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a répakarikákat és a csirkét, majd fehéredésig pirítjuk.
- Ezt követõen felöntjük kb 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockákat, sóval, borssal és tárkonnyal fûszerezzük.
- Lefedett lábasban kb. 30 percig fõzzük, majd ha megpuhultak a zöldségek hozzáadjuk a zöldborsót, a citrom levét és a mustárt. Még néhány percig fõzzük.
- Elkészítjük a tejfölös habarást. Összekeverjük a tejfölt a liszttel, a levesbõl keverünk hozzá 2-3 kanál forró lét, elkeverjük, majd folytonos keverés mellett a habarást beleöntjük a levesbe.
- Összeforraljuk és ízlés szerint tejszínnel és citromkarikával tálaljuk.