Tárkonyecet, lestyánecet
sponsored links
Fûszeres eceteket nem készítek rendszeresen, és persze, amibõl úgy egyébként a legtöbb fogy a konyhámban, még sohasem került üvegbe. Oka egyszerû: tárkony nem lakik a kertecskémben. Illetve helyesbítek: korábban nem lakott. Most igen, és remélem, jövõre is kibújik és ezután saját termesztésû tárkony lesz a levesemben. Na és az ecetemben. :)
Keresztanyámtól kaptam néhány tárkonytövet (itt is köszi!), velük együtt egy halom gyökér nélkülit is, amikkel hirtelen nem tudtam mit kezdeni. Még jó, hogy eszembe jutott az ecet. :)
Nem nagyon variáltam: a fûszert megmostam, papírtörlõn leszárítottam, majd a leveleket leszedegettem és egy üvegcsébe tömködtem. Annyit, amennyi csak belefért. Ezután 10%-os ecettel (készülhet fehérborecetbõl is) öntöttem fel - és így hagyom állni legalább egy hónapig (sötét, hûvös helyen, mint pl. kamrapolc). Ezután leszûröm és ha ...