Tárkony és burgonya avagy A tegnapi tervek
sponsored links
Az a helyzet, hogy ezt már tegnapra terveztem.
Csak tegnap úgy alakult, olyan nap lett (nagyon olyan), és ezért inkább egy kis tésztát fõztem.
TÁRKONYOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5-10 dkg kolozsvári szalonna
1 db paprika
1 dl tejszín
1 db babérlevél
fûszerpaprika
tárkony
kömény
só
A vöröshagymát, a szalonnát, és a paprikát, apró kockákra vágjuk és együtt szépen üvegesre sütjük. Ezután megsózzuk, meghintjük fûszerpaprikával, elkeverjük és egybõl felöntjük annyi vízzel ami ellepi, köménnyel és a babérlevéllel ízesítve, kb. 10 percig fõzzük. Ez idõ alatt megpucoljuk a burgonyát és a répát, amiket kis, kb. 1x1 centis kockákra illetve karikákra darabolunk, és az alaphoz adjuk. Vízzel felöntve, tárkonnyal ízesítve, puhára fõzzük, végén egy forralásnyi idõre, hozzáadjuk a tejszínt.
Okos: A szárított fûszereket a fõzés közeben adjuk az ételekhez, a frisseket pedig a fõzés vége felé.