Tárkony télire
sponsored links
Itt a tárkonyszezon! Aki szereti ezt különleges ízû fûszernövényt, most kell beszereznie és tárolnia télire. A tárkony eltevése nem igényel különösebb szakértelmet, viszont idõigényes, fõleg, ha nem akarjuk, hogy a zamatos levelek között szárak is legyenek. Ha nagyobb mennyiséget teszünk el, javaslom, hogy vonjuk be a családtagokat is a levelek leszedegetésébe, mert egy embernek eléggé unalmas munka. Mondjuk ezt én úgy szoktam csinálni, hogy estére hagyom, amikor már lazítok, a nagy zöldséges tálcámmal beülök a nappaliba a tévé elé, s miközben megnézek egy filmet, azalatt megpucolom a tárkonyt is. Reklámok alatt fõleg nagyon jól lehet haladni vele. Egyébként korábban már bejegyeztem ezt az eljárást, most csak az új fotó és az új stílus miatt teszem még egyszer.
Tárkony télire
Elõkészítési idõ: tárkony mennyiségétõl függõen 1-2 óra. A tárkony az erdélyi konyha egyik jellegzetes fûszere. Kellemes ánizsra emlékeztetõ az illata, íze kesernyésen csípõs. Fokozza a gyomornedv elválasztást, étvágyjavító hatású, a népi gyógyászatban gyomorbántalmak enyhítésére használják.
Tárkony, só, ecet.
1. A tárkonyt csokorba összefogva folyó vízben megmossuk, a fölösleges vizet ...