Tápióka puding (GM) - minden extra nélkül
sponsored links
Kíváncsi voltam a tápióka gyöngybõl készült pudingra nagyon. Mivel alapból GM, ezért már régóta tervbe vettem, hogy kipróbálom, de nem minden sarki közértben lehet kapni tápióka gyöngyöt, ezért egy kicsit váratott magára a megvalósítás. Nemrég a legkedvencebb gyerekmûsorban, a "Hogyan készül"-ben láttuk a gyári tápióka puding készítését, amit Ábel rögtön megkívánt (nagy rajongója a bolti pudingoknak) és megígértem neki, hogy készítünk itthon. Az "Ezer fûszer" boltban, a Mammut aljában találtam tápióka lisztet és gyöngyöt, potom 500 forintért 0,5 kg-os csomagot. Nagyon örültem a lelõhelynek.
Nekem nagyon bejött a tápióka íze, alapból kicsit édeskés, soha nem érzett íz. Ha rajtam múlna, sokszor készítenék. Nem cifráztam, tekintve, hogy elõször készítettem és még tesztelni kellett, hogy egyáltalán ízlik-e a fiuknak. Mondanám, hogy tejberizsszerû, de nem, sokkal pudingosabb, mégis darabosabb textúrájú. A kis gömbök teljesen eltûnnek, inkább masszaszerû lett, és krémes.
A tápióka liszt szénhidráttartalma 85 g/100 g, ebbõl egy kislábosnyi mennyiség lesz. Ha édesítõvel készítjük, akkor egy adag kifejezetten diétásnak mondható. Ha öt adagra osztom ezt amennyiséget, akkor egy adag energiatartalma (ha édesítõt használok): 138 kcal.
Hozzávalók:
100 g tápióka gyöngy
8 dcl tej
annyi víz, amennyi 1 újnyira ellepi a gyöngyöket ...