Tápióka puding friss eperlekvárral
sponsored links
Biztosan van már vagy két éve, hogy betáraztam az Ázsia boltban apró szemû tápióka gyöngyöt. Minden alkalommal, mikor a doboz, ami a tápiókát rejtette, a kezembe került, elhatároztam, hogy de most már tényleg fõzök belõle pudingot. Aztán nem fõztem. Egészen tegnapig. Ennek nyomán nyert megállapítást, hogy a tápióka puding jó, és ami nagyon fontos: hirtelen támadt édesség utáni vágy csillapítására kiválóan alkalmas, tekintve, hogy langyosan is finom (értsd: még a lábasból kikanalazva is), de hûtve is isteni.
Hozzávalók:
12 dkg tápiókagyöngy
1 kis doboz kókusztej
cukor
Elkészítés:
A gyöngyöket beáztattam hideg vízbe, úgy egy órát tölthettek a tálban. Aztán leszûrtem, átöntöttem egy lábasba, felöntöttem a kókusztejjel, felforraltam. Szorgosan kavargattam, menet közben adtam még hozzá tehéntejet, mert a ...