Tápióka, puding, csokis

2012-05-24

sponsored links


Amikor elõször fõztem tápiókapudingot, arra gondoltam: ez akkora cucc?? De aztán másodszor és harmadszor is fõztem, és rájöttem, hogy nagyon poén, hogy a kemény fehér gömbökbõl gumiszerû, átlátszó gömbök lesznek. Az íze nem túl erõteljes, de jellegzetes, és nagyon eteti magát. Konkrétan valahogy így: na jó, eszek egy kanállal (hûtõ kinyit), na jó, még egy kanállal (hûtõ megint kinyit), na jóóó (és végül a hûtõajtó nyitva marad).
Mondjuk a pudingért már régóta rajongok, ez volt az elsõ édesség, amivel haspók kislánykoromban naponta nyúztam az anyukámat, mert tudtam, hogy gyorsan kész és gyorsan falhatom. De mivel anyukámnak nem volt mindig kedve csinálni, egy idõ után nekiláttam magam, pudingporból persze. Aztán leszoktam a pudingporról, pár éve rá sem bírok nézni, és rögtön továbblapozom azokat a sütemény recepteket is, amikbe valamiért pudingpor kerül (nem is értem miért?!?). És bár a tápiókapudingnak nincs sok köze a pudingporos változathoz, visszahozta a gyerekkori élményeimet. Újra pudingot csinálok, héjj!

Csokis-kókusztejes tápiókapuding (hozzávalók - 4 fõre):
165 g nagyszemû tápiókagyöngy
4 dl víz + kb. 2 dl a beáztatáshoz
4 dl kókusztej (lehet 8 dl is, és akkor csak a beáztatáshoz kell víz) ...

Folytats a blogon ... www.bebicsirke.hu/2012/05/tapioka-pud...

sponsored links

Keres?s