Tálas desszert piskótával, gyümölcsökkel
sponsored links
Piskótás, gyümölcsös táldesszert |
Volt maradék frissen sütött piskótám, jó érett cseresznyemeggy, földieper....Összehoztam egy gyors tálas finomságot.
Nem mértem semmit, csak gondolomra, kóstolással
Hozzávaló.
kb.20 deka piskóta vagy babapiskóta
1 nagy pohár tejföl (330 grammos)
1 nagyobb lime citrom
2-3 kanál porcukor
1 zacskónyi vaníliás cukor
meggy, földieper, bármilyen gyümölcs - kb.20-20 deka
A tejfölt kikevertem a porcukorral és a víniliás cukorral, belecsavartam a lime levét, belekapargattam a húsát is. A meggyet kimagoztam, az epret összemetéltem.
Egy üvegtál alját kiraktam piskóta kockákkal, arra egy sorban magozott meggy került, majd rákentem a tejfölös krém felét, erre egy réteg piskóta kocka ment, majd az aprított eper, amit bevontam a tejfölös krém másik felével. Meg lehetett volna a piskótát locsolni rummal, vagy gyümölcslével, de ez nálam most elmaradt - teljesen frissen sütött piskótával készült. Ha valaki babapiskótával csinálja, az feltétlenül locsolja, vagy mártsa meg valamiben. Egy éjszakára hûtõbe tettem, másnap kapott egy kis dekorációt, és lehetett fogyasztani.