TÜNDÉRSÜTI
sponsored links
Advent elsõ vasárnapja van.
Meggyújtjuk az elsõ lila gyertyát a koszorún.
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarín
20 dkg porcukor, nekem most kristálycukor
csipet só
5 db tojás sárgája
1 csomag sütõpor
Krém:
2 csomag eper ízû pudingpor
5 dl tej
7 ek kristálycukor
45 dkg tejföl
5 db tojás fehérje
1 ek rumaroma
Porcukor a tetejére.
Elõször a krémet készítettem el.
A pudingporból a tejbõl és a cukorból egy sûrû pudingot fõztem.
Még melegen hozzákevertem a tejfölt.
A tojásfehérjébõl kemény habot vertem és óvatosan a pudinghoz adtam.
A rumaromát is hozzáöntöttem és alaposan kikevertem.
A margarínt a lisztben elmorzsoltam.
A többi hozzávalókkal együtt egy puha állagú tésztát gyúrtam.
A tészta 3/4 részét tepsi nagyságra nyújtottam egy sütõpapíron.
Ráöntöttem a krémet.
Az 1/4 rész tésztát kisodortam és berácsoztam vele.
180 fokon 35-40 percig sütöttem.
A tepsiben hagytam kihûlni.
Hidegen már ki lehetett borítani a tepsibõl és könnyen lehetett szeletelni.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Recept a Receptneked oldaláról.
Áldott ünnepeket!