TÚRÓS-MAZSOLÁS CSIGA
sponsored links
Hétvégén mindig meg akarom váltani a világot sütés és fõzés terén.
Próbálok "sokat" fõzni, hogy hétköznap már csak egy kis fõzeléket vagy köretet kelljen készítenem.
A levesrõl persze nem szabad megfeledkezni, mert a férjemnek mindig kell leves. Azt mondja, hogy leves nélkül nem lakik jól.
A mostani szombatom is így telt.
Fõztem egy nagy fazék húslevest. Sertés tarjából sütöttem fokhagymás húst lábasban, pároltam hozzá káposztát, fõztem hozzá burgonyát.
Sütöttem tepertõs pogácsát és a mostani bejegyzésben szereplõ túrós csigát.
Ez elég lesz egy pár napig, hétvége felé pedig kezdhetem elölrõl az egészet. De ez nekem nem teher, szeretek fõzni és sütni is!!
Akkor lássuk a receptet:
30 dkg liszt
5 dkg lágy margarín
2 ek. kristálycukor
csipet só
2 dl langyos tej ...