TÚRÓS CSILLAGOK
sponsored links
túrós-sós csillagok |
A nagy karácsonyi bejgli sütés közepette született egy kis sós rágcsa is, természetesen csillagalakzatban, hogy megadjam a stílusát. Persze, lehet stanglinak is elkészíteni, de szerintem nagyon helyesek ezek a csillagok.
A nem igazán szép képek oka, hogy még mindig beteg a fotómasinám ?
Hozzávalók
50 dkg liszt
50 dkg túró
25 dkg vaj vagy margarin
4 k.k. só
1 k.k. bors
1 tojás
1/2 zacskó sütõpor
tetejére
1 tojás a lekenéshez
reszelt sajt (füstölt)
fehér szezám
fekete szezám
Elkészítés
A hozzávalókat (hidegen) gyúrd össze. Minden mehet bele egyszerre.
Könnyû dolgozni a tésztával, hamar összeáll.
Természetesen lehet ízesíteni még zöld fûszerekkel, csilivel, köménnyel....bármivel, amit szeretsz.
Amikor összeáll a tészta, nem kell tovább nyomorgatni, hanem mehet bele egy zacskóba és a hûtõben pihenni. 1-2 óra elég neki, de akkor sem történik semmi katasztrófa, ha másnap készíted el.
A kipihent tésztát lazán gyûrd át, majd lisztezett felületen nyújtsd 3-4 mm vastagságúra és szaggasd ki neked tetszõ formákra, vagy csíkozd fel egy éles késsel stanglinak.
Sütõpapírral takart tepsikre pakolgasd, kend le a felvert tojással és szórd meg sajttal, szezámmal vagy köménnyel.
180 fokos elõmelegített, légkeveréses sütõben süssed aranybarnára, nálam ez k.b. 14 perc volt, de sütõnként változhat.
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog