TÚRÓS BUREK
sponsored links
TÚRÓS BUREK
Már nagyon régóta terveztem, hogy valamelyik hétvégén burek lesz ebédre. A férjem kérte, hogy úgy készítsem el a bureket, ahogy annó az anyukája, nem feltekerve, hanem rétegezve a lapokat és 1 kg túróból. Szóval nem volt kispórolva az "anyag" belõle, finom is lett nagyon.
Apósom mondta, hogy eredetileg a burek csak túróval - sósan készült, de ma már mindenfélét lehet kapni. A balkánon ez egy nagyon kedvelt péksütemény, többféle ízesítéssel, kivitelben.
Sajnos a kép nem lett a legjobb, de mire észbe kaptam, elfogyott minden és csak ilyen kép maradt a blogra..:(
Apósom mondta, hogy eredetileg a burek csak túróval - sósan készült, de ma már mindenfélét lehet kapni. A balkánon ez egy nagyon kedvelt péksütemény, többféle ízesítéssel, kivitelben.
Sajnos a kép nem lett a legjobb, de mire észbe kaptam, elfogyott minden és csak ilyen kép maradt a blogra..:(
HOZZÁVALÓK
5 réteslap
1 kg túró
1 kis tejföl
2 tojás
2 tojás
15 dkg reszelt sajt (ha lehet, akkor parmezán) - elhagyható
só
olaj
ELKÉSZÍTÉSE
- Összekavarjuk a túrót a tojásokkal, a tejföllel és a sóval.
- Kiolajozzuk a sütõt, majd ráhelyezzük az elsõ réteslapot. Ha a lap szélesebb mint a tepsi, akkor azt a részt visszahajtjuk a tésztára, minden rétegnél máshol hajtsuk.
- Ezt a lapot vékonyan megkenjük a túrós keverékkel, majd ismét egy lapot helyezünk rá és azt is vékonyan kenjük meg a túrós keverékkel.
- A következõ lapot vastagabban kenjük meg a keverékkel, kb. kétszer annyit használjunk, mint az elõzõ lapoknál.
- Erre megint egy lap jön, vékonyan megkenve a túrós keverékkel, amire ismét lap és a túrós keverék maradéka marad. Erre tesszük az utolsó lapot és mehet is a sütõbe.
- Elõmelegített sütõben 180 fokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.