TÚRÓS BUREK

2014-06-05

sponsored links

TÚRÓS BUREK



Már nagyon régóta terveztem, hogy valamelyik hétvégén burek lesz ebédre. A férjem kérte, hogy úgy készítsem el a bureket, ahogy annó az anyukája, nem feltekerve, hanem rétegezve a lapokat és 1 kg túróból. Szóval nem volt kispórolva az "anyag" belõle, finom is lett nagyon.

Apósom mondta, hogy eredetileg a burek csak túróval - sósan készült, de ma már mindenfélét lehet kapni. A balkánon ez egy nagyon kedvelt péksütemény, többféle ízesítéssel, kivitelben.

Sajnos a kép nem lett a legjobb, de mire észbe kaptam, elfogyott minden és csak ilyen kép maradt a blogra..:(

HOZZÁVALÓK

5 réteslap
1 kg túró
1 kis tejföl
2 tojás
15 dkg reszelt sajt (ha lehet, akkor parmezán) - elhagyható
olaj

ELKÉSZÍTÉSE

  1. Összekavarjuk a túrót a tojásokkal, a tejföllel és a sóval. 
  2. Kiolajozzuk a sütõt, majd ráhelyezzük az elsõ réteslapot. Ha a lap szélesebb mint a tepsi, akkor azt a részt visszahajtjuk a tésztára, minden rétegnél máshol hajtsuk.
  3. Ezt a lapot vékonyan megkenjük a túrós keverékkel, majd ismét egy lapot helyezünk rá és azt is vékonyan kenjük meg a túrós keverékkel.
  4. A következõ lapot vastagabban kenjük meg a keverékkel, kb. kétszer annyit használjunk, mint az elõzõ lapoknál.
  5. Erre megint egy lap jön, vékonyan megkenve a túrós keverékkel, amire ismét lap és a túrós keverék maradéka marad. Erre tesszük az utolsó lapot és mehet is a sütõbe.
  6. Elõmelegített sütõben 180 fokon addig sütjük, amíg szép színe nem lesz.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni. Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/06/turo...

sponsored links

Keres?s