TÚRÓKRÉM kéksajttal
sponsored links
Pár éve óta egy kis cserép metélõhagymát dédelgetek az erkélyen. Amikor Mártánál jártam (tõle kapom a legcsodásabb, friss zöldcsokrokat) kiültünk a kertbe beszélgetni. Csodáltam a felásott, beültetett ágyásait, a kínnal, bajjal, derékfájással megtermelt zöldségeit és a kitartását, hogy habár nem mindig koronázza termés a nehéz munkáját, õ töretlenül újra és újra kezdi minden évben.
Nos, tõle kaptam egy "ásónyi" metélõhagymát, egyszerûen benyomta a szerszám hegyét a földbe és kifordított nekem egy jó nagy darab rögöt, amibõl a zöld száracskák nõttek.
Hazaszaladtam vele (nehéz volt nagyon, húzta a vállamat a szatyor) és beültettem egy nagyobb cserépbe. Azóta, minden évben megújulva kihajt és zöldell, tavasztól késõ õszig csak kilépek az erkélyre és lemetszek egy marék zöldet, amit aztán nagy kedvvel aprítok az ételbe.
Egy finom túrókrémet készítettem. Összekevertem 10 dkg puha vajat, 30 dkg áttört, friss tehéntúróval és 10 dkg ...