TÚRÓ GNOCCHI FOKHAGYMÁS SAJTKRÉMES SZÓSSZAL és SZÉKELY MÓDON ELRAKOTT FOKHAGYMAKRÉM

2012-04-18

sponsored links



A túróból készült gnocchy (ejtsd nyokki!) sokkal gyorsabban kerül idõtényezõt tekintve a tányérunkra, mint a krumplis, de szerintem ráadásul finomabb is! Eddig csak a krumplisat ismertem, még ha több változatban is. Az Ágitól (mági) kapott házitúróból http://vicuska13.blogspot.com/2012/04/finn-turodesszert.html, a finn túródesszertet és ezt a rendkívül finom gnocchit állítottam elõ, a férjemnek mákos nudliként is tálalva (megszórtam cukros mákkal és pirított morzsával). Mert egyik nap nudlinak ette, másnap meg gnocchiként nagyon lelkesen :). Mire lefotóztam volna a mákkal, el is fogyott :D
Ági kéksajt szószt készített hozzá natúr zöldekkel, én más szószt variáltam az ötlete és a hozzávalóim alapján.Tõle "tanultam", hogy a nudli és a gnocchi ugyanaz, csak tálalásában különbözõ... Ha édesen készítem nudli, ha sósan gnocchi.
Azt olvastam a gnocchiról, hogy a római légiósok fõ tápláléka volt és anno eredetileg nem raktak bele krumplit. Európában elterjedve már burgonyát is került bele, hiszen már nem kellett hosszan szállítani,rögtön felhasználhatták.

Hozzávalók:

500 gr túró ( vagy ricotta ), a szárazabb fajtából
250 gr rétesliszt
2 db tojás
20 gr puha vaj ( vagy 1 ek olaj ) ...

Folytats a blogon ... vicuska13.blogspot.com/2012/04/turo-g...

sponsored links

Keres?s