TÖRÖKBE HAJLÓAN - ÁPRILIS 20.
sponsored links
Dear Ínyenc Társ,
Az jutott eszünkbe a minap, hogy rég volt már török vacsoránk, ráadásul csak egyszer, ráadásul az is elég bonyolultan jött össze. A mostanival sem egyszerûbb a helyzet, mivel ma sincs normális török étterem Magyarországon, és a körúti giriszos-ajaszófiás helyeket nem számítsuk ide, mert õ a törökök "vidámzengõkínaibüféi" Magyarországon, és semmi jót nem tartogatnak az oda betévedõknek. Törököt mi sem fogtunk mostanság, azonban megpróbáltuk máshogyan ezt a dolgot megoldani, mégpedig az általunk 15 éve ismert Ghavrilos-szal. Miért merjük kijelenteni, hogy mégis autentikus lesz az est? Pusztán azért, mert Ghavrilosék azt a fajta kis-ázsiai konyhát viszik, ahol Izmirt Smirnának nevezik, Isztambult meg Konstantinápolynak, és legalább annyi török vendégük osztja a nézetünket, amennyi görög is. Ghavrilos a Lucullus BT kezdete óta a partnerünk, barátunk, több görög, sõt örmény vacsorát is szerveztünk már náluk. Most pedig akkor kicsit elmegyünk török irányba.
Javasolt ételsor:
Fokhagymás-diós-joghurttal töltött sült padlizsán szumakkal
Csicseriborsó leves pastrami chipssel
Kebab válogatás salátával és bulgurral
Joghurtos samali
Meglepetésdesszert
Az est persze remekül sikerült.