TÖLTÖTT TOJÁS KARCSÚSITVA
sponsored links
Húsvétkor nem ettünk töltött tojást, de most bepótoljuk. A tavaszi alakbarát elképzeléseinket betartva
készitettem picit karcsúsitva a receptet.
Hozzávalók:
4 tojás
kb. 1,5 dl tejföl
mustár
só
örölt bors
pici porcukor
Elkészítés:
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízzel leöblítjük, és teljesen kihûtjük, majd meghámozzuk, kettévágjuk. A sárgájukat óvatosan kiemeljük
A tojássárgákat kikeverjük a mustárral, egy negyed teáaskanál porcukorral ízesítjük, majd összedolgozzuk a tejföllel, sóval, borssal. Egy tálra mosott és teljesen lecsöpögtetett zöldsalátát teszünk, majd rá helyezzük a félbevágott tojásfehérjéket..
Az elkészült tojássárgás masszát nagy kanállal visszatesszük a félbevágott tojásfehérjékbe és hütõbe tesszük megszilárdulni. Miután nem tartalmaz sem krémsajtot, sem sajtot, sem vajat, sem majonézt, ezért sokkal puhább, mint a megszokott töltött tojás. Ennek ellenére igazán finom, friss tavaszi vacsora lett belõle.
A tojássárgákat ízesíthetjük sûrített paradicsommal, apróra vágott zöldfûszerekkel és még sok minden mással is.