TÖLTÖTT PORTOBELLO ROPOGÓS TETEJÛ PECORINOVAL

2012-03-02

sponsored links


Az úgy volt, hogy már õsidõk óta vágytam arra, hogy portobellot egyek. És akkor tessék, szembejött velem a bevásárlóközpontban: és nem csak egy, hanem sok méretben, kicsi, közepes, nagy. Így gyorsan vettem nagyot, amit abban a pillanatban még nem tudtam, mire tudnám fordítani, de itthon kitaláltam. Némi magyarázat azért azt hiszem szükséges: a portobello, vagy ahogy itt hívják portabello- egy, a csiperke családjába tartozó gombafajta, egyesek szerint nagyra nõtt csiperke. Itt olvashattok róla bõvebben! Létezik fehér és barna színben, én most ez utóbbit vettem. Viszont elkészítése során nem szabad a héját eltávolítani, abban van sok értékes ízanyag. Éppen ezért szerintem az íze más, mint a csiperkéé, de a recept természetesen azzal is mûködik. A pecorino pedig egy nagyon kemény juhsajt, amelynek a csípõssége úgy gondoltam passzol a portobelloval. A tetejét pedig ropogósra álmodtam meg ennek a gombának, ezért a sajttal kevert zsemlemorzsát nem a töltelékbe, hanem ennek a tetejére szórtam, hogy olyan legyen a sütés végén, mintha pirítóst morzsoltam volna rá.

Hozzávalók 2 személyre:

4 nagy db portobello gomba
2 szál újhagyma fehér része
1 evõkanál olívaolaj
2 szelet bacon
fél piros kalifornai paprika
1 kis doboz sûrített paradicsom konzerv ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2012/03/to...

sponsored links

Keres?s