TÖLTÖTT PAPRIKA ÁRPAKÁSÁVAL
sponsored links
A rizset általában nagyon szeretem, de néha a változatosság kedvéért kiváltanám vagy kukorica, vagy árpakásával. A csirkehúst is jobban kedvelem, mint a disznót, ezért van nálam majdnem mindig csak szárnyashús a fazékban...
A töltött paprika receptje rém egyszerû, elõször elkészítettem a tölteléket:
1 bögre hántolt árpát megmostam és pár órára vízbe áztattam, majd jól lecsorgattam. Összekevertem 25 dkg darált csirkehússal, egy tojással, 2 szál apróra vágott zöldhagymával, egy nagy csokor vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, borssal.
A paprikákat ez alkalommal könnyû volt elõkészíteni, hisz most használtam el a télire eltett (nyár van!) pinduri paprikáimat. Csak szûrõbe tettem, alaposan átmostam és lecsepegtettem õket. Megtöltöttem a húsmasszával, majd liszbe nyomkodtam a húsos felüket. Ebbõl a mennyiségbõl 19 pici paprikát sikerült készítenem.
Egy szélesebb lábosban feltettem fõni 1 liter vizet, sóztam és mellédobtam ...