TÖLTÖTT KÁPIA
sponsored links
Ma nem fõztem. Kíméltem magam, és a konyhát. Mindenki ebédelt, úgy hogy csak vacsorára kellett készítenem valami egyszerû dolgot. Volt itthon friss juhtúróm, úgy hogy ezeket a kõrözöttel töltött kápia paprikákat gyártottam le gyorsan. Jól behûtöttem õket, és estére már csak pirítós kenyereket kellett kisütnöm hozzá, de szigorúan frissen, az asztalnál. Szerencsére mindenki szereti, szívesen fogyasztották. Anyukám csak sárga paprikával készítette, és amikor már kellõképpen megdermedt a paprikában a töltelék, akkor szépen felszeletelte és úgy tálalta. Nagyon guszta olyan formán is. Utána egy finom, hideg citromos tea dukált... A kõrözött íze, "ahány ház, annyi szokás...", én így kevertem ki...
Hozzávalók: 15 dkg juhtúró, 25 dkg tehéntúró, 10 dkg rokfort sajt, 5 dkg vaj, 1/2 fej aprított vöröshagyma, 1 evõkanál mustár, ízlés szerint, só, õrölt kömény, pirospaprika, szárított metélõhagyma, õrölt színes bors, 2-3 db ...