TÖLTÖTT KRUMPLI FETÁS PARADICSOMSALÁTÁVAL
sponsored links
töltött krumpli fetás paradicsomsalátával |
Ez egy igazán gyorsan elkészíthetõ, finom ebéd vagy vacsora.
Nálunk most a lényeg a paradicsomsalátán? van. Rengeteg, különbözõ fajta terem nálam és valami hihetetlen finom egytõl-egyig. Egyszerûen nem lehet megunni és a gyerek minden áldott nap ezt kéri, én pedig szorgosan gyártom és mindig agyalok valami mellé tehetõ dolgon. A saláta általában 1,5 kg paradicsomból készül és 1 étkezés alatt elfogy-hárman esszük.Szerintem ez mindent elmond a saláta imádatunkról. Így született a töltött krumpli ?
Hozzávalók
8-10 db. nagyobb méretû burgonya
40 dkg darált sertés-marha vegyesen
1 nagyobb paradicsom ?
2 gerezd fokhagyma
2 e.k. kechup
2 e.k. chili szósz
1 öntet worcestershire szósz
1 k.k. kömény
1 k.k. majoranna
1 csipet fahéj
1 csokor friss petrezselyem
1 csapott e.k. só
bors
maradék feta
panko morzsa a szóráshoz
paradicsomsaláta
1,5 kg érett paradicsom???
1 fej lila hagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék friss menta
1 marék friss bazsalikom
1 t.k. szárított vad oregánó
1 nagy öntet fehér balzsamecetkrém
1 nagy öntet extra szûz olíva
frissen õrölt bors
1/2 citrom leve
5-10 dkg feta
Elkészítés
Elõször is a burgonyákat nem kell meghámozni, csak fõzd meg sós vízben. A sütnivaló fajtát jobb választani, mert az nem esik szét. Nekem ez a sárga a kedvencem.
Ügyelj arra, hogy nem kell szétfõzni a krumplit, még azelõtt zárd el alatta a tüzet, hogy késznek gondolnád.
Hagyd hûlni.
A húst borítsd egy tálba és add hozzá a fûszereket.
A kissé lehûlt burgonyákat hosszában vágd ketté.
Egy kiskanál segítségével vájd ki a közepét, ügyelve arra, hogy maradjon pereme a burgonyának.
A kikapart krumplibelet add a darált húshoz.
Gyúrd át, ízesítsd kedvedre. Nálam apró kockára vágott paradicsom, petrezselyem és morzsolt feta is került bele, de ezt mindenki alakítsa számára megfelelõen.
Az elkészült húsmasszát töltsd a burgonyába, nem baj, ha kipúposodik, úgy a szép.
A tetejét szórd meg panko morzsával, de reszelt sajtot is használhatsz.
Egy hõálló tálba fektesd le a krumplikat. Alufóliával zárd le és told a 170 fokos sütõbe. Fél óra alatt átsül, ekkor vedd le a fóliát róla, emeld a hõmérsékletet és hagyd kissé megpirulni a tetejét.
A paradicsomokat vagdosd nagy darabokra, a hagymát vékonyan karikázd fel.
Tedd õket egy nagy tálba, a friss fûszereket durvára vágva add a tál tartalmához.
Locsold meg olívával, a balzsamecetkrémmel és citromlével, tekerj rá frissen õrölt borsot, morzsold rá a fetát és szórd meg a szárított vad oregánóval.
Jó étvágyat hozzá ?
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog