TÖLTÖTT KROKETT

2014-02-27

sponsored links

TÖLTÖTT KROKETT


Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, végre most el is készítettem. Soknak találtam kettõnknek ezt a mennyiséget - nekem kb. 15 töltött krokettem lett, így miután bepaníroztam, le is fagyasztottam pár darabot. Kívül finom ropogós, belül lágy, ahogyan lennie kell. Legközelebb csak sajttal töltve is meg fogom próbálni. 

HOZZÁVALÓK

80 dkg krumpli
10-15 dkg liszt


töltelék ízlés szerint. Nálam most:
250 gramm gomba
mozzarela
csemege kukorica

ELKÉSZÍTÉSE

  1. A megtisztított krumplit apró darabokra vágjuk és feltesszük fõni. Amikor elkészültek, akkor összetörjük és hagyjuk, hogy hûljön ki, ellenkezõ esteben nagyon sok lisztet fog felvenni.
  2. Közben el is készíthetjük a tölteléket. A gombát kis olajon feltettem párolni, sóztam, egy kis ételízesítõt és oregánót tettem rá, majd vízzel felöntöttem és azt folyamatosan pótoltam. Amikor már a gombaszeletek megpuhultak, akkor a kukoricát ráöntöm és még sütöm õket egy kicsit együtt. A mozzerellát kis kockákra vágom.
  3. Megsózzuk az összetört krumplit és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Csak annyit adjunk hozzá, ami összeállítja annyira a tésztát, hogy ki tudjuk nyújtani.
  4. Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, majd tenyérnyi négyzeteket vágtam. A nagysága természetesen ízlésfüggõ, minél nagyobb, annál több tölteléket tudunk belerakni. :) A négyezetek közepére helyezzük a gombás kukoricát és egy kis mozzeralla darabot. A két oldalát összefogjuk a tésztának, egy picit megnyomjuk, majd ugyanezt tesszük a két szélével is. Ezután a tenyerünkbe véve egy kicsit megütögetjük, tapsolgatunk egyet vele :)
  5. Ezután liszt, tojás és zsemlemorzsa segítségével bepanírozzuk.
  6. Amennyiben nem akarjuk mindet kisütni, akkor ezen formájábal le lehet fagyasztani. Amennyiben el akarjuk most készíteni, akkor vagy forró olajban kisütjük - kis-közepes lángon vagy sütõben készítjük el. Ha azt választjuk, akkor javaslom, hogy sütõpapírra öntsünk egy kis olajat, kanállal oszlassuk el, majd a kroketteket ha ráhelyeztük, akkor fedjük le alufóliával. Sütés közben ellenõrízzük, ha elkészült az egyik oldala, akkor fordítsuk meg. Ekkor már nem kell az alufóliát használni.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.



Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2014/02/tolt...

sponsored links

Keres?s