TÖLTÖTT HAGYMA
sponsored links
Georges August Escoffier, az egyik leghíresebb francia századfordulós séf, akinek olyan nagyszerû dolgok fonódnak össze szorosan a nevével, mint a párizsi Ritz megalapítása, de emellett nagyszerû receptjeirõl is híres. Az eredeti töltött hagyma receptje is ezek között szerepel, melyben nincs bacon, brokkoli és couscous sem, van viszont sok-sok petrezselyem.
Ez a töltött hagyma azért is nagyszerû, mert a nyers, töltött hagymafejeket elõre is elkészíthetjük, sütõtálba rakjuk a brokkolikkal együtt, így mikor a munkából, bevásárlásból hazaesünk, csak az alaplével nyakon öntjük, és sütõbe betolva kb egy óra alatt készre sütjük. Így mire elrendezzük magunk körül a dolgokat már tálalhatjuk is.
HOZZÁVALÓK (2 fõre)
2 nagy fej édes hagyma
10 dkg gomba, apróra vágva
5 deka bacon
2 ek couscous
1/2 kk õrölt szerecsendió
só, frissen õrölt bors ...