TÖKLEVES - KÖNNYÛ, NYÁRI
sponsored links
Ebben a rekkenõ hõségben annyira jól esik egy langyos leves. Hamar elkészíthetõ és nagyon finom.
Héjától megtisztítottam és lereszeltem egy tököt, olyan 80 dkg-osat, picit megsóztam és félretettem pár percre. A magjából kedvenc rántottaalapot készítek, majd megírom annak is a receptjét.
Közben apró kockára vágtam két szál zöldhagymát és nagyon kevés olajon üvegesre dinszteltem, majd hozzáadtam a kicsavart tököt. Kevergetve párolgattam, majd felöntöttem 1 liter zsírtalan húslével.
Amikor nyelvet fõzök, mindig lefagyasztom a megmaradt fõzõlevet, nagyon jól fog ilyenkor elõvenni, a leves is finomabb, ha nem sima vízzel van felöntve.
Fûszerként a töklevesbe csombordot (borsikafû) és kaprot morzsoltam, borsoztam és 5 perc alatt készre fõztem.
Egy kiskanál lisztet elkevertem pár kanál hideg vízzel, behabartam vele a levest és még pár percig fõztem. Akkor botmixerrel összeturmixoltam, majd már fõzés nélkül hozzákevertem ...