TÖKLEKVÁR
sponsored links
Tökdömping van mindenhol... Sütve-fõzve készítjük, ahány ház annyi szokás szerint. Magam részérõl én nagyon szeretem, csak úgy simán megsütve, levesnek vagy éppen galuska tésztába keverve... A családomban sajnos más senki nem fogyasztja. Kár, mert nagyon egészséges, tele van mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal. Nem mellesleg nagy antioxidáns kapacitással is bír, ami ugye megköti azokat a fránya szabad-gyököket is, és magas karotin tartalma jó hatással van a szemre, a bõrre, és a hajra is. Szóval aki szereti, egye mert rendkívül egészséges! No, most hogy jól megadtam neki a promóciót, jöjjön a bejegyzés lényege is... Sok helyen olvastam már a tökbõl készült lekvárról, de valahogy ódzkodtam elkészíteni, mert ki tudja, milyen lehet és ha netán nem ízlik, akkor fuccs a töknek, a cukornak és a vele eltöltött idõnek is. Kár, hogy azt a kisördögöt hagytam idáig gyõzedelmeskedni a lekvárfõzés felett, mert egy nagyon finom és kellemes ízû dzsem született belõle. Pont úgy készítettem, mintha sárgabaracklekvárt fõztem volna, csak ebbe tettem egy narancs, egy citrom levét és egy kevés reszelt héját is...
Mézédes téli finomság!
Mézédes téli finomság!
Hozzávalók: 1 Kanadai sütõtök, cukor, 1/2-1/2 narancs illetve citrom leve és kevés ...