TÖKFÕZELÉK BÁLMOSSAL
sponsored links
Egyszerû nyári étel, finom, egészséges:
3 szál zöldhagymát felkarikáztam és pár kanál olajon megdinszteltem. Közben 1 db 1 kiló körüli fõzõtöknek kikapartam a belét és a húsát apró kockákra vágtam. A tökbélbõl rántottaalapot készítek majd!
Rádobtam a pirulni kezdõ hagymára, sóztam, borsoztam, szárított csombordal és kaporral szórtam meg, majd lefedve hagytam fõni, néha-néha megkevergettem.
Héjától megfosztottam 2 paradicsomot, mixerrel összetörtem és hozzáadtam a tökhöz.
Amikor a tök megpuhult, de még nem fõtt szét, meghintettem 1 kanál kukoricaliszttel és behabartam 1 dl zsendicével (helyettesíthetjük tejföllel), végezetül pedig megszórtam aprított petrezselyemzölddel.
Még egy kicsit rotyogtattam a tûzön, majd sült kolbásszal és kenyér helyett bálmossal ...