TÉSZTA-SZÓSZ POLIPPAL

2017-06-28

sponsored links

/SUGO CON I POLIPETTI/

............ ritkán fõzök polipot, bár többet is kerülhetne az asztalra, mert nagyon
finom. Ritkán jutok kis polipokhoz (polipetti), a halasnál legtöbbször a szép nagy
példányok találhatóak, az meg a mi kis családunknak túl sok (4-5 kilósak). A halas
bácsi meg nem fogja nekem kettévágni szegény állatot ? Egyszer vettem
karácsonyra egy 5 kilósat, és 4-en alig birtuk megenni.... :) Ez a recept az igazi,
legegyszerûbb változat, nápolyi eredetû... bár egész Italiában ez a legelterjedtebb..
Spagettivel a legigazibb, de én most rövid tésztát választottam hozzá...


Hozzávalók (4 személyre)

40 dkg spagetti (vagy izlés szerinti tészta)
50 dkg polip(etti)
40 dkg paradicsom konzerv
5 evõkanálnyi olivaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld, só
erõs paprika (fakultativ)






A polipokat megmossuk, megtisztitjuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magas falú edénybe öntjük az olivaolajat, és megfuttatjuk rajta az
apróra vágott fokhagymát.
Beletesszük a megtisztitott polipot, és néhány percig fakanállal
megkeverve átforgatjuk közepes lángon.
Felöntjük a paradicsommal, 1-2 pohár vizet is adunk hozzá (hiszen a fõzési
idõ kb 1 órahossza lesz, a polipok nagyságától függõen), sózzuk, és a
lángot lejjebb véve lassú tûzön addig fõzzük, amig a villát beleszúrva
puhának találjuk. (közben a vizet pótolhatjuk)

A tésztát lobogó sós vizben kifõzzük és leszûrjük. A tésztát egyenesen
a megfõtt szószba öntjük, átkeverjük.
Tányérokra szedjük, és bõven meghintjük vágott petrezselyemzölddel,
izlés szerint erõs paprikával izesitjük.

(Megjegyzés: az erõs paprikát a fokhagymával együtt is megfuttathatjuk
az olivaolajon, de akkor számitsunk rá, hogy az egész szósz pikáns lesz,
tehát gyerekek nem fogyaszthatják)




Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/06/teszt...

sponsored links

Keres?s