TÉLI BULGUR SALÁTA
sponsored links
Ismeretlen területre tettem a lábam, bulgurt fõztem... vagyis nem, még fõzni sem fõztem, mert az az igazság, hogy a bulgurt csupán forró levessel kell leönteni, és szépen magától megpuhul. A bulgur tulajdonképpen búza, és nemcsak vitaminokban, de ásványi anyagokban és rostokban is gazdag. Szerintem meglehetõsen hasonlít a barna rizsre.
Soha korábban nem készítettem, még csak nem is kóstoltam. De azt kell mondjam, egyáltalán nem bántam meg, próbáljátok ki Ti is! Ebben a formájában salátaként önmagában vagy hús mellé köretnek is kínálhatjuk. Kellemes felüdülés lehet a sok nehéz, húsos ünnepi étel után. A receptet a januári Kifõztük magazinban is olvashatjátok.
20 dkg bulgur
2,5 dl húsleves
kb 40 dkg sütõtök
1 lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 pirospaprika ...