TÉLI BULGUR SALÁTA

2014-01-05

sponsored links

Téli

Ismeretlen területre tettem a lábam, bulgurt fõztem... vagyis nem, még fõzni sem fõztem, mert az az igazság, hogy a bulgurt csupán forró levessel kell leönteni, és szépen magától megpuhul. A bulgur tulajdonképpen búza, és nemcsak vitaminokban, de ásványi anyagokban és rostokban is gazdag. Szerintem meglehetõsen hasonlít a barna rizsre. 

Soha korábban nem készítettem, még csak nem is kóstoltam. De azt kell mondjam, egyáltalán nem bántam meg, próbáljátok ki Ti is! Ebben a formájában salátaként önmagában vagy hús mellé köretnek is kínálhatjuk. Kellemes felüdülés lehet a sok nehéz, húsos ünnepi étel után. A receptet a januári Kifõztük magazinban is olvashatjátok.

Hozzávalók 3 személyre:
20 dkg bulgur
2,5 dl húsleves
kb 40 dkg sütõtök
1 lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 pirospaprika ...

Folytats a blogon ... mimiesmamaminikonyhaja.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s