TÁRKONYOS PULYKACOMB - Márti
sponsored links
Vettem 4 szép pulykahús darabot, ami nem volt más, mint keresztbe darabolt combdarabok. Így tisztességes, normális adagok lettek, nem kellett egy személynek akkora pulykacombot feltálalni, amekkorával még kõkorszaki Béni is nehezen tudott volna megbirkózni.
Megtisztítottam és nagyobb darabokra vágtam 6 szál zöld fokhagymát, egy nagy húsos pirosparikát és pár kanál olajon addig pirítottam, amíg a fokhagyma enyhén barnulni nem kezdett. Akkor hozzáadtam a húsdarabokat, sóztam, borsoztam és felöntöttem vízzel. Beledobtam egy marék friss tárkonyt, kedvenc zöldfûszeremet. Addig fõztem amíg a hús meg nem puhult. Az elpárolgott folyadékot folyamatosan pótoltam.
Babos rizzsel tálaltam, amit Jamie Oliviertõl láttam a tévében: megpirítottam egy kanál vajon 4 marék rizst addig, amíg rózsaszínûvé nem kezdtek válni a szemek, akkor felöntöttem annyi zöldségalaplével, amennyi mésfél ujjnyira elfedte, hozzáadtam egy leszûrt, átmosott vörösbab konzervet és egy darabka fahéjat. 10 percig fedõemelgetés nélkül, nagyon lassú tûzön ...