TÁRKONYOS BÁRÁNYAPRÓLÉK LEVES

2012-04-14

sponsored links


Erdélyben nem dívik a sonka Húsvétkor, mi ilyenkor bárányt eszünk. Az idén, mivel nem voltam otthon, hát nem is vásároltam s emiatt valahogy egy hiányérzet maradt bennem, hiábavaló volt, hogy ettem bárányt Nagyilditõl.
 Az ünnepek elmúltával, de még az itteni hivatalos román ortodox Húsvét elõtt vettem egy adag bárányaprólékot, abból fõztem az egyik kedvenc levesemet.
Lássuk a medvét, izé...a bárányt:
Egy bárány aprólékját, szívét, máját, tüdejét megfõztem diszkréten sózott 3 liter vízben egy egészben hagyott hagyma és egy kiskanál szemesbors társaságában.

Amikor a húsok puhák lettek, kivettem õket a fõzõlébõl, amit szitán átszûrtem és visszatettem a tûzre fõni. Beleöntöttem fél csésze rizset, az apró kockára vágott belsõségeket, egy marék szárított sárgarépát és addig fõztem, amíg a ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/04/tarkonyo...

sponsored links

Keres?s