Tzatziki saláta

2014-04-30

sponsored links

Még a télen nyertem egy remek receptkönyvek Gasztopajti blogszülinapi játékán. Eddig még nem használtam, de most találtam benne egy salátát, ami a husihoz pont illett. Bár már több alkalommal készítettem tejfölös uborkasalátát, még tzatzikit sohasem. Igaz, hogy az eredeti recept szerinti mennyiség töredékét vettem csak, de nekünk az ebédhez pont elégséges volt. Nagyon ízletes, a kertben frissen szedett kaporral ízesítettem. Köszönöm szépen az ötletet és a receptet István!


Hozzávalók 3 fõre:

  • 1 nagyobb kígyóuborka
  • 1 nagy csipet só
  • 2 dl sûrû, krémes tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 borsónyi mustár
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor friss kapor (esetleg 1 tk morzsolt)
  • 1 kk olívaolaj

Az uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára vágjuk.
Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát.
Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belõle a nedvességet.
Meghintjük a borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat,  a finomra vágott kaprot.
Jól átforgatjuk. Hûtõben hagyjuk pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sültek és grillezett húsok mellé kiváló kísérõ.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/04/tzatz...

sponsored links

Keres?s