Tzatziki

2012-05-21

sponsored links


Ki ne ismerné, ezt a méltán híressé vált görög finomságot, melyet üdvözlésképpen kérés nélkül is az asztalunkra tesznek Görög földön?

Annak idején igencsak elcsodálkoztunk a joghurt sûrûsségén, de szerencsére már itthon is lehet kapni. Mert tudjuk a jó tzatziki a joghurttól válik azzá. A jó joghurt nem savanyú, magas a zsírtartalma, nagyon krémes és szó szerint vágni lehet.
Ha találunk a közelünkben görög vagy török élelmiszert árusító boltot, ott biztosan kapható.
Egy ismert árúházlánc ( biztos több is de én csak itt fordulok meg ) is a kínálatára vette,
amit kimérve árulnak.
Én leggyakrabban a dobozos 400 grammos 7,5 % zsírtartalmút tartom itthon.
Magunk is elõállíthatunk sûrû krémes joghurtot, ha a joghurtot tejföllel/tejszínnel "javítjuk" ( fele-fele+1 dl tejszín ) és egy gézen ( papírtörölközõn, kávéfilteren ) lecsöpögtetjük (12 óra).

Tzatziki

Hozzávalók
1 kg uborka
1 fej friss fokhagyma ( ha idõsebb a fokhagyma, akkor pár gerezd ) ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s