TWD 1. - Pizzás fehér cipó
sponsored links
Nagyon izgatottam álltam neki az elsõ TWD feladatnak, ami két fehér cipó elkészítése volt. (Én végül feleztem a receptet, és a kétszemélyes háztartásommal számolva csak egy cipót készítettem.)
Már megint egy kelt tészta. - gondoltam. A korábbi két próbálkozásom (fokhagymás sajtos kiflik és kakaós csiga), azért még nem hozta meg teljesen a lelkesedésemet a kelt tészta iránt. Szerintem a kelt tészta abszolút a nehezebb tésztafélék közé tartozik, és eddig nagyon is jól el voltam a különbözõ omlós tésztákkal. De hát a feladat az feladat.
Egész zökkenõmentesen ment most a gyúrás és a kelesztés. Egyrészt mert egyre több eszközt szerzek be. Férjem nem kevés örömére vagy épp bánatára. :)))) A mostani kincs egy 30*50-es szilikon alátét (nyújtódeszka helyett), meg persze egy szilikon cipó sütõforma. A keltésztát elõször robotgéppel, majd kézzel dagasztottam a szilikon alátéten. Abszolút nem ragadt le, nem is kellett lisztezni. Az alátét sem mozdult el, pedig elég erõsen próbáltam gyúrni. Szuper. Már imádom. Abszolút megérte a ...