TV Paprika magazin feat BBC Good Food: narancsos csirkemell lilakáposztával
sponsored links
Mivel már korábban jeleztem, hogy ebben a blogban nem fogom kisípolni a márkaneveket és kiblõrözni a fotókról az étellogókat, így most nyugodtan írhatok arról, amit igazán szeretek: pl. fõzõs, receptmagazinokat olvasni. Márpedig a munkámból kifolyólag sokszor a kezembe kerül mindenféle konyhai, gasztro-magazin. (Tudom, ez most úgy hangzik, mintha csak a szerelõ bácsi beszélne egy Calgon reklámban a mosógépre támaszkodva, de ha egyszer így van). Szinte minden nap kezembe kerül egy-egy fõzõs lap, ami legtöbbször a TV Paprika magazin. Akár egy txt fájl, akár egy pdf képében, akár a monitoron, akár kinyomtatva, de receptek vesznek körül minden nap. Beteg dolog tudom, állandóan a kajáról beszélni, írni, olvasni: az ember nyáltermelése állandó készenlétben van. Ha csak minden 3. receptnél lenne az az érzésem, hogy meg akarom fõzni, kóstolni, enni, egy évre elõre meglenne a programom. Az alábbi receptet is részben a TV Paprika magazinból vettem (most januári számból), a köretet pedig a szintén nagyra tartott angol BBC Good Food magazinjából (köszi Virág!). Persze, egy sima párolt lilakáposztához nem kell receptújság, de ez egy picit más:
Hozzávalók a csirkéhez:- 1 csirkemell filé, 2 darabban
- 2 ek méz
- 1 ek magos mustár
- 2 narancs
- 2 ek olívaolaj
- Fûszerek: só, bors, 2 tk kakukkfû
A lilakáposztához:
- 1 db kisebb lilakáposzta
- 1 db lilahagyma
- 3 ek balzsamecet
- 3 ek olívaolaj ...