Tutti Frutti torta by Vera
sponsored links
- 3x200 gr babapiskóta
- 5 dl tej
- 50 gr étkezési keményítõ
- 250 gr vaj/margarin
- 250 gr porcukor
- 1 konzerv ananász
- 500 gr kivi
- 200 gr vagdalt dió
- tetszés szerint kandírozott vagy aszalt gyümölcsök
- 5 dl tejszín
Az 5 dl tejhez add hozzá az étkezési keményítõt, és fõzd puding sûrûségûre. A puha vajat / margarint keverd krémesre a porcukorral, majd kanalanként add hozzá a tejes krémet. Keverd a krémbe az apróra vágott ananászt, kivit, diót, és a kandírozott/aszalt gyümölcsöket. Jól keverd össze az egészet. Fogj egy tálcát, az ananász levét pedig öntsd egy mély tányérba, ebbe fogod majd mártogatni a babapiskótát. A tálcára megy egy réteg ananászlébe mártott piskóta, erre a krém fele, erre megint az ananászlébe mártott babapiskóta, erre a krém másik fele, és legvégül a 3. réteg ( utolsó 200 gr-os csomag) babapiskóta. Az egész tortát vond be a keményre felvert tejszínhabbal, és tedd a hûtõbe, hogy szépen összeérjenek az ízek.
Eredeti recept itt, Vera vajdasági konyhának dedikált blogján, amit annyira szeretek.Amint látjátok, Szilveszterre készült a torta, sajnos mielõtt felszeletelve lefotózhattam volna, már elfogyott:)