Tutti-frutti torta banánkrémmel
sponsored links
Az elmúlt hetekben másodjára készítettem gyümölcstortát, nagyon szeretjük, egyszerûen nem tudom megunni. Hamar elkészíthetõ, egyszerû és nagyon mutatós desszert. A gyümölcsöket mindig variálom, puding helyett, tejszínes krémmel vagy túrókrémmel töltöm a piskótalapot, amit néha kakaósan készítek. Legutóbb a gyümölcstortához banános krémet fõztem és eperrel, áfonyával díszítettem.
Nagyon finom lett! Az elsõ falat után jött a kérdés: ,,Banánkrém! Hogy készítetted?" Majdnem úgy, ahogy a meggyes pitéhez is fõzöm a tölteléket, csak itt tejet használok, nem a gyümölcslevét, azt bánom, hogy hamarabb nem próbáltam ki.:)
Tutti-frutti torta
Hozzávalók:
Piskótalap:
5 tojás
15 dkg porcukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
7 dkg vaj
1 mokkáskanál sütõpor
Banánkrém:
3 érett banán (kb. 40 dkg)
4 dkg keményítõ (vagy vaníliapudingpor)
3 dl tej
1,5 dl tejszín
kb. 3 evõkanál porcukor
Díszítéshez:
40 dkg eper
12 deka áfonya
kiwi, barack
Elkészítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verem egyenként hozzáadom a tojások sárgáját és tovább verem. A lisztet, kakaóporral, a sütõporral elkeverem és a vajat felolvasztom. A tojásos habhoz óvatosan hozzá keverem a lisztes keveréket, végül a megolvasztott, de nem meleg vajat. A tésztát kivajazott, kilisztezett gyümölcstortaformába öntöm, közepes hõmérsékleten tûpróbáig sütöm. Amíg a tészta sül elkészítem a banánkrémet. Az érett banánokat villával összetöröm, hozzáöntöm a tej felét és legalább 10 percig fõzöm, a maradék hideg tejet keményítõvel elkeverem, majd a keményítõs keveréket banánpéphez öntöm. Alacsony fokozaton, kevergetve addig fõzöm a banánkrémet, amíg sûrû nem lesz, majd félreteszem, hogy kihûljön. A tejszín néhány evõkanál porcukorral kemény habbá verem és óvatosan a kihûlt krémhez forgatom. Az eper felét apró kockára vágom és azt is a krémhez keverem.
A kihûlt kakaós piskótalapot megkenem a tejszínes banános krémmel, tálalás elõtt gyümölccsel díszítem.