Tutti - frutti cobbler
sponsored links
Ez a cobbler tökéletesre sikeredett, az egész család megnyalta mind a tíz ujját utána :) Miért tutti - frutti? Most próbálom végleg kiüríteni a fagyasztóm gyümölcsös polcát, s többféle gyümölcsbõl is volt egy - egy maréknyi megmaradva, amiket szépen összeházasítottam. A tésztája tulajdonképpen egy Fahéjas keksz, ami már szerepel a blogomon, de tökéletes a cobblerhez is. Nagyon ajánlom kipróbálásra, hisz isteni finom, egészséges, gyümölcsös, és gyorsan elkészíthetõ.
Hozzávalók: 60 dkg gyümölcs darabolva (nálam most ribizli, áfonya, kimagozott cseresznye, meggy, szilva, kajszibarack vegyesen), 5 evõkanál barna cukor, 2 evõkanál eper ízû pudingpor. A tésztához: 25 dkg liszt (fele finomliszt, fele teljes kiõrlésû búzaliszt, 13 dkg puha vaj, 11 dkg cukor, 1 tojás, 1 teáskanál meggylé, 3/4 kávéskanál sütõpor, 1/2 kávéskanál õrölt kardamom, csipetnyi só. A forgatáshoz: 1 evõkanál barna cukor, 1 evõkanál ...