Tuti jó házikenyér
sponsored links
Már próbálkozom egy ideje a kenyérsütéssel, de öregkovászos kenyérrel most elõször.
Atkáriné Terike Tuti jó házikenyér receptjét próbáltam ki, és nagyon bejött mint az állaga, mint az íze.
Így készíti Terike, ezt követtem én is.
Beteszek minden hozzávalót a gépbe. Dagasztási idõ legalább 10 perc.
Fényes nem ragadós tészta, könnyen formázható, inkább kemény rugalmas tésztának kell lennie.
A dagasztás után liszt nem érheti. (ez nagyon lényeges)
Kiteszem deszkára (nem lisztezett) és átgyúrom párszor, majd szakajtóba teszem és kelesztem 30 percig
Ismét kiborítom a szakajtóból (nem lisztezett), átgyúrom, és visszateszem a szakajtóba.
Duplájára kelesztem, ez 40-45 perc, attól függ milyen meleg helyen van.
Kiborítom a deszkára és megkerekítem cipónak és bele teszem az ...