Turbó kifli földimogyoró krémmel
sponsored links
...Limara után szabadon....merthogy idõhiány miatt már jó rég sütöttem kelt tésztát, és mostanra már igencsak hiányzott. Viszont ma sem volt túl sok idõm a sütésre, ezért döntöttem ez mellett...kicsit persze átvariálva.
Vettem a múltkor földimogyoró krémet, ami mindenkinek nagyon ízlett, ezért aztán arra gondoltam, az lesz a tölteléke...
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 tk só
70 g cukor
1 egész tojás
3 dl tej
4 dkg élesztõ
70 g margarin
1 tk rum aroma
A töltelékhez:
Földimogyoró krém
A lekenéshez:
1 tojás
Elkészítése:
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztõt, és a többi hozz?valóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Pihentetjük negyed órát.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk,négy egyenlõ gombócot form?zunk belõle. Az egyik gombócot vékony kör alakúra sodorjuk, megkenjük kissé megolvasztott földimogyoró krémmel, majd beborítjuk egy m?sik vékony kör alakúra nyújtott tészta lappal.
Derelyevágóval 16 cikkre vágjuk, kifli formára feltekerjük õket. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk õket. A megmaradt két gombócot ugyanígy készítjük el.
Két g?ztepsi tele lesz vele. Felvert tojással lekenjük a kiflik tetejét. Bekapcsoljuk a sütõt 200 fokra. Amíg felfût, addig kelnek még a kiflik. 15 perc alatt pirosra sütjük õket. Sütõbõl kivéve porcukorral megszórjuk.