Turbolyás zöldborsós borjúragu
sponsored links
Mostanában többször nézegettem a képeket, amelyeket a tavaly novemberi hosszú hétvégén követtünk el Szent György-hegyi kirándulásunk alkalmával. Természetesen az ételfotók is izgalommal töltöttek el, különösen azért is, mert most újra aktuálisak lesznek, hiszen kezdõdik a turbolyaszezon. Valamilyen okból kifolyólag a tavalyi õsz olyan szépre sikerült, hogy a Szent György-hegyen november elejére hatalmas, friss, zsenge turbolyamezõk alakultak ki, így csatangolásunk közben bõségesen tudtunk szedni a konyhára. Ennek egyik következménye az alábbi egyszerû, 20 perc alatt elkészíthetõ recept.
Hozzávalók (4 fõ)- 60 deka borjúkaraj (ha csontos, legyen 1 kg)
- 300-350g zöldborsó (lehet mirelit)
- 4-5 szárzeller-nyél
- 2 közepes fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- nagy csokor turbolya ...