Turbolyás körözött
sponsored links
Évekkel ezelõtt vetettem egy kevés turbolya magot a kert azon kis elkerített részébe, ahol a fûszernövények kapnak helyet. Azóta minden évben elszórja a magját és sok apró kis növény jelenik meg újra és újra. Az a jó benne, hogy egész évben zöldell, még a hó alól is kikandikál. Eredetileg erdõk aljnövényzeteként éli világát, tehát természetjárók is könnyen megtalálhatják. Eddig tulajdonképpen csak ételek dekorálásához használtam, de most kipróbáltam egy kis kenyérre való ízesítéseként. Igazán különleges ízvilágot kölcsönzött a körözöttnek. Azt hiszem érdemes kipróbálni.
A recept megjelent a Kifõztük magazin júniusi számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg krémes túró
*1 púpozott kk pirospaprika
*? kk õrölt kömény
*1 nagy csipet õrölt bors
*1 csapott kk só
*1 kis csokor friss turbolya
*1 kis vöröshagyma
*2-3 evõkanál tejföl
Az áttört túrót ízesítjük a fûszerekkel, beleforgatjuk az apróra vágott turbolyát, vöröshagymát, a tejföllel krémesítjük. Friss zsemlével, zöldségekkel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.