Tunéziai töltött tintahal

2018-05-23

sponsored links



 A fõzés számomra egy kapocs kultúrák, emberek, idegen országok között. Egy nyelv, amelyet mindenki ért, mindenki szeret és egy finom étel elkészítése közben még láthatatlanul is közös hullámhosszra kerülnek az abban résztvevõk. 
 
Ezért szeretek idõközönként számomra ismeretlen terepre tévedni. Ilyen volt ez a tunéziai fõzõkurzus, ahol Mohamed Boujelben tunéziai séf osztotta meg praktikáit velünk. Elmondta, 1976 óta oktat tunéziai konyhai képzéseken, a tunéziai Toques Blanches egyik alapító tagja és szívügyének tekinti a helyi gasztronómia népszerûsítését és a fiatalok képzését. 

Ez a bejegyzés most egy mennyei töltött tintahalról fog szólni. Mindenkit le fogtok nyûgözni vele, ha elkészítitek.

Hozzávalók 4 fõre a tintahalhoz:
4 db normál méretû, tisztított tintahal
12 dkg garnéla 
2 db fõtt tojást 
1 db nyers tojás 
fél csokor petrezselyem 
50 dkg fõtt spenót 
5 gr szárított menta 
10 dkg fõtt rizs 

õrölt fekete bors 

Hozzávalók a mártáshoz:
3 db paradicsom 
10 dkg vöröshagyma 
4 gerezd fokhagyma 
2 ek. olívaolaj 
10 dkg harissa krém 
50 dkg sûrített paradicsom 

õrölt fekete bors

Fõzésre váró betöltött tintahalak

Elkészítés

?A tintahal csápokat, a garnélát, a petrezselymet, az elõfõzött spenótot és fõtt tojást vágjuk apróra, keverjük össze, sózzuk, borsozzuk.


Fedõ alatt
?Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a fõtt rizst, a nyers tojást és a szárított mentát. Ezt bele kell tölteni a tintahalakba, a végeket össze kell tûzni. Így megy majd a serpenyõbe.

?Ezután elkészítjük a szószt, amiben fõni fognak a tintahalak: kis olajon megpirítjuk a paradicsom pürét, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprika krémet, majd sózzuk, borsozzuk.

? Végül a töltött tintahalakat a szószba tesszük és egy fedõvel lefedve, idõnként átforgatva lassú tûzön 20 percig fõzzük.

? Rizzsel és salátával felszeletelve tálaljuk a tintahalat. Részemrõl két plusz tippet adnék Nektek. 
Érdemes a paradicsomos szószt átpasszírozni és a tintahal mellé tálalni.
Továbbá a szeleteléssel várjatok egy kicsit, hagyjátok a szószból kivéve hûlni a töltött halat és egy éles kés segítségével egyszerûbb dolgotok lesz a tálaláskor. 
 
Töltött tintahal rizzsel és fûszeres paradicsomszósszal



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/

             
 Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2018/05/tune...

sponsored links

Keres?s