Tunéziai mandula golyó
sponsored links
A tunéziai gasztronómia világában kalandozva egy különleges desszerttel is megismerkedtünk. Mint a korábbi bejegyzésben már említettem Mohamed Boujelben tunéziai séf
segítségével kaphattam egy kis ízelítõt a helyi konyhából. A mai bejegyzésben egy egyszerû, de mégis különleges desszerttel ismerkedhettek meg.
Hozzávalók 4 fõre:
300 gr õrölt mandula
150 gr kristálycukor
1,5 dl víz
? teáskanál piros és zöld színû természetes ételszínezék
2 cl rózsavíz
néhány szem dió a díszítéshez
Elkészítés
? A cukorsziruppal kezdjük. Tegye egy lábasba a vizet és a cukrot a vaníliával és a rózsavízzel fõni. Addig fõzzük ezt a szirupot, amíg sûrû masszát nem kapunk.
? A szirupot összekeverjük a mandulával, egy kis rózsavizet még adhatunk hozzá (kb. 2 evõkanálnyit) és három részre osztjuk a masszát három külön edénybe rakva.
? Az egyik masszát ízesítés nélkül hagyjuk, a másodikhoz zöld ételfestéket, a harmadikhoz pedig pirosat keverünk és összegyúrjuk külön-külön azokat.
? Mindegyik színû masszából csípünk egy kicsit és a három színt összegyúrva egy gombócot formázunk belõle. Ez így autentikus, de akár szét is bonthatjuk színenként a mandulás alapunkat és külön-külön golyókat formázunk belõle.
? Végül kristálycukorba forgatjuk a golyókat és dióval díszítjük a tetejüket.
Nyomtasd ki a bejegyzést!