Tunéziai mandula golyó

2018-05-25

sponsored links


A tunéziai gasztronómia világában kalandozva egy különleges desszerttel is megismerkedtünk. Mint a korábbi bejegyzésben már említettem Mohamed Boujelben tunéziai séf
segítségével kaphattam egy kis ízelítõt a helyi konyhából. A mai bejegyzésben egy egyszerû, de mégis különleges desszerttel ismerkedhettek meg.  
 



Hozzávalók 4 fõre: 

300 gr õrölt mandula 
150 gr kristálycukor 
1,5 dl víz 
? teáskanál piros és zöld színû természetes ételszínezék 
2 cl rózsavíz
néhány szem dió a díszítéshez

 




Elkészítés

? A cukorsziruppal kezdjük. Tegye egy lábasba a vizet és a cukrot a vaníliával és a rózsavízzel fõni. Addig fõzzük ezt a szirupot, amíg sûrû masszát nem kapunk.

? A szirupot összekeverjük a mandulával, egy kis rózsavizet még adhatunk hozzá (kb. 2 evõkanálnyit) és három részre osztjuk a masszát három külön edénybe rakva.

? Az egyik masszát ízesítés nélkül hagyjuk, a másodikhoz zöld ételfestéket, a harmadikhoz pedig pirosat keverünk és összegyúrjuk külön-külön azokat.

? Mindegyik színû masszából csípünk egy kicsit és a három színt összegyúrva egy gombócot formázunk belõle. Ez így autentikus, de akár szét is bonthatjuk színenként a mandulás alapunkat és külön-külön golyókat formázunk belõle.

? Végül kristálycukorba forgatjuk a golyókat és dióval díszítjük a tetejüket.



További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következõ oldalakon:
https://www.facebook.com/boldogkukta1/
vagy
https://www.instagram.com/boldogkukta1/


 Nyomtasd ki a bejegyzést!



Folytats a blogon ... boldogkukta.blogspot.com/2018/05/tune...

sponsored links

Keres?s