Tudtam, tudtam! Avagy medvehagyma forever! - Medvehagymás pogácsa
sponsored links
Vagyis tudtam, tudtam, hogy nem telhet el ez a tavasz is úgy, hogy ne legyen szerencsém a medvehagymához! Mert hiába tudok róla évek óta, hiába keresem évek óta, még sosem volt szerencsém hozzá. Idénig. Mert éppen akkor, amikor ketten is "reklámozták", hogy a "közelben" hol lehet kaszálni a medvehagymát, és amikor azon keseregtem, hogy hiábavaló minden erõfeszítésem, egyzsercsak az ölembe hullt egy csokrocska a szomszédasszonyom jóvoltából. Mintegy mellékesen megemlítette, hogy képzeljem, mit vett a piacon! Hát medvehagymát. És megosztotta velem. :) Az elsõ étel, amit ízesítettem vele, az a tökfõzelék volt, amit éppen akkor készítettem, miután kaptam. Isteni lett. Aztán készítettem medvehagymás, aszalt paradicsomos rizset is, illetve a maradékot megettük nyersen, szendvicsben.
Múltkor az egyik bevásárlóközpontban, miközben azon morfondíroztam, hogy mit is kellene még vennem, egyszercsak megláttam: három csokor árválkodott még belõle. De szépek, frissek voltak. Meg is vettem. A hazaúton pedig már el is döntöttem, hogy pogácsát fogok sütni belõle. Valamilyen gyors pogácsát: nem élesztõset, hogy ne kelljen keleszteni. Kicsit tanulmányoztam Edó receptjét, de végül nem úgy készítettem, hanem úgy, ahogy nekem jött. Mindenesetre, a végeredmény csodás lett. Másnap vittem belõle egy zacskóval a munkahelyemre, és mindenki dicsérte.:) Sõt, tegnap is finom, puha volt még.
Medvehagymás pogácsa megvehagymás tejföllel
Hozzávalók: 65 dkg liszt (nálam 20 dkg fehérliszt, 45 dkg teljes kiõrlésû), 20 dkg vaj, 2 tojás, 2 csapott teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 2 teáskanál szódabikarbóna, 5-6 evõkanál tejföl, 20 szál ...