Trükkös cupcake
sponsored links
Elrejtettem benne egy avokádót. Itt a trükk. Ezzel a vajat ki is váltottam. Krémes, puha, kakaós cupcake és egy kis krémsajtos máz. Isteni.
A tészta laktózmentes. A krémsajtos réteget helyettesíthetjük kenhetõ, nem folyós szilvalekvárral vagy sûrûre fõzött meggyszósszal. Vagy étcsokival. Vagy amit a fantáziánk, és a család elbír.
Elõkészítés: kb. 10 perc
Sütési idõ: 15 ? maximum 20 perc
Hozzávalók (6 darabhoz):
a tésztához:
1 nagyobb érett avokádó
fél csésze kókusztej (old school tejet is használhatunk)
3/4 csésze cukor
löttyintésnyi balzsamecet
csipet só
1 tojásfehérje
1 vanília rúd kikapart magjai
1 csésze liszt
1 csapott tk. sütõpor
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
még egy csipet só
a tetejére (a frostinghoz):
12,5 dkg krémsajt (Philadelphia)
néhány ek. porcukor (ki mennyire édesszájú)
1 vanília rúd kikapart magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
csipet só
A sütõt elõmelegítettem 175 fokra, légkeverésen. A formákat kiolajoztam.
A lisztet elkevertem a sütõporral és a sóval. Kimértem a kakaóport. Az avokádót kettévágtam, kiszedtem a magját, majd a húsát is. Botmixerrel pépesítettem, majd egy nagy keverõtálba tettem. Hozzáadtam a cukrot, a csipet sót, a vaníliát, a balzsamecetet és a kókusztejet. Elektromos kézi habverõvel homogénre kevertem pár perc alatt. Ezután beleöntöttem a tojásfehérjét és pár percig tovább kevertem, amíg egységes masszát kaptam.
A sütõporos lisztet apránként a masszához kevertem kézi habverõvel. Ezután hozzáadtam a kakaóport is. Addig kevertem, amíg sima, csomómentes masszát kaptam. A tésztát elosztottam a 6 formában, mindegyiket csak az 3/4-ig töltöttem meg, mert a sütõportól megemelkedik majd a tészta. 15 ? max. 20 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, ha tapintásra rugalmas a teteje és nyomás után visszaugrik a tészta.
Közben a krémsajtot kissé habosra kevertem a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval. Amikor a tészta megsült, kivettem a sütõbe és hagytam kihûlni. A tetejére kentem a krémsajtos masszát. Szaftos, krémes, avokádós. Finom.
Gyertek Facebook-ra is. Ott nem csak eszem.
Ezerarcú Sharlotka
Ujjlenyomat keksz
Karamellizált fehér forró csoki
Szilva. Kakaó. Finom.
A tészta laktózmentes. A krémsajtos réteget helyettesíthetjük kenhetõ, nem folyós szilvalekvárral vagy sûrûre fõzött meggyszósszal. Vagy étcsokival. Vagy amit a fantáziánk, és a család elbír.
Elõkészítés: kb. 10 perc
Sütési idõ: 15 ? maximum 20 perc
Hozzávalók (6 darabhoz):
a tésztához:
1 nagyobb érett avokádó
fél csésze kókusztej (old school tejet is használhatunk)
3/4 csésze cukor
löttyintésnyi balzsamecet
csipet só
1 tojásfehérje
1 vanília rúd kikapart magjai
1 csésze liszt
1 csapott tk. sütõpor
1/4 csésze cukrozatlan kakaópor
még egy csipet só
a tetejére (a frostinghoz):
12,5 dkg krémsajt (Philadelphia)
néhány ek. porcukor (ki mennyire édesszájú)
1 vanília rúd kikapart magjai (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
csipet só
A sütõt elõmelegítettem 175 fokra, légkeverésen. A formákat kiolajoztam.
A lisztet elkevertem a sütõporral és a sóval. Kimértem a kakaóport. Az avokádót kettévágtam, kiszedtem a magját, majd a húsát is. Botmixerrel pépesítettem, majd egy nagy keverõtálba tettem. Hozzáadtam a cukrot, a csipet sót, a vaníliát, a balzsamecetet és a kókusztejet. Elektromos kézi habverõvel homogénre kevertem pár perc alatt. Ezután beleöntöttem a tojásfehérjét és pár percig tovább kevertem, amíg egységes masszát kaptam.
A sütõporos lisztet apránként a masszához kevertem kézi habverõvel. Ezután hozzáadtam a kakaóport is. Addig kevertem, amíg sima, csomómentes masszát kaptam. A tésztát elosztottam a 6 formában, mindegyiket csak az 3/4-ig töltöttem meg, mert a sütõportól megemelkedik majd a tészta. 15 ? max. 20 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, ha tapintásra rugalmas a teteje és nyomás után visszaugrik a tészta.
Közben a krémsajtot kissé habosra kevertem a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval. Amikor a tészta megsült, kivettem a sütõbe és hagytam kihûlni. A tetejére kentem a krémsajtos masszát. Szaftos, krémes, avokádós. Finom.
Gyertek Facebook-ra is. Ott nem csak eszem.
Innen is szemezgethettek
Ezerarcú Sharlotka
Ujjlenyomat keksz
Karamellizált fehér forró csoki
Szilva. Kakaó. Finom.